Hur man får ett rent och fint båtkapell

Fågelskit, luftföroreningar och andra föroreningar ger fula fläckar på båtens kapell. Om du följer dessa enkla råd får du ett glänsande fint båtkapell.

  • UNDERHÅLL AV BÅTKAPELL – stora problem kan uppstå för båtägare om det inte sköts. I värsta fall kan man riskera att förstöra ett nytt och dyrt båtkapell.
  • DET VANLIGASTE MISSTAGET FOLK GÖR – är att de tvättar båtkapellet på hösten och packar ihop den innan det är helt torrt, vilket resulterar i att  båtkapellet kan mögla.
  • TVÄTTSVAMP OCH TVÅL – Det bästa sättet att få båtkapellet rent är att lägga det i vatten med tvål, helst upp till 24 timmar om det behövs. Förhoppningsvis har smutsen då lossnat. Använd en halvhård svamp på fläckarna och skölj sedan båtkapellet flera gånger tills du är säker på att all tvål är borta.
  • ÄVEN OM BÅTKAPELLET KAN KÄNNES TORR KAN DET VARA FUKT I SÖMMARNA – fuktiga sömmar kan leda till att tråden ruttnar under vintern. Köper man ett nytt båtkapell och tvättat det enligt alla regler, men inte torkar det ordentligt, så riskerar man att få skador på kapellet under vintern. Därför är det avgörande att kapellet får torka tills duken är helt torr efter tvätt.
  • ANVÄND INTE HÖGTRYCKSTVÄTT – Impregnering kan snabbt blir repad genom borstning, tyget i duken tål inte det höga trycket från högtryckstvättar. Det rekommenderas att impregnera duken efter en tvätt. Då blir båtkapellet tätare, lättare att hålla ren och bättre skyddad mot UV-strålning.
  • DET ÄR INTE NÖDVÄNDIGT ATT IMPREGNERA  FÖRSTA SÄSONGEN – därefter behöver duken impregneras varje år. Du kan göra det medan kapellet sitter på båten. Om du är noggrann med underhållet förlänger man livslängden på kapellet med många år.
  • FÖR BÅTFOLK, SOM HAR KÖPT ETT NYTT KAPELL – När vi syr kapellet är nålen tjockare än tråden, därför kan båtkapellet läcka i början. Få inte panik, tråden kommer snart att svälla ut och täta nålhålet. Det kan dock vara smart att täcka eller ta bort kuddar eller annan utrustning när taket är helt nytt.
KONTAKT OSS
KONTAKTA OSS

Produkten läggs i din kundvagn.
Vad vill du göra nu?